Politie pakt autodief na achtervolging in Maastricht

dinsdag 8 september 2015

Maastricht - De politie heeft zaterdag 5 september na een korte achtervolging in Maastricht een 26-jarige man uit Geleen aangehouden. De man wordt er van verdacht kort daarvoor in Berg en Terblijt een auto te hebben gestolen. Na aanhouding bleek ook dat de man in België nog een celstraf van 20 maanden moet uitzitten.

Agenten van de Landelijke Eenheid hoorden zaterdagochtend de melding dat in Berg en Terblijt een onbekende er met een auto vandoor was gegaan terwijl de eigenaar van de auto bezig was een hek te openen. De agenten zagen omstreeks 09.40 uur de gestolen auto rijden. Toen de bestuurder van de gestolen auto de agenten in de gaten had ging hij er als een haas vandoor richting Maastricht. Daarbij negeerde hij de stoptekens van de politie en ook rode verkeerslichten waren geen belemmering voor zijn vlucht. Toen hij echter een kruising naderde waar verschillende auto’s voor het rode verkeerslicht wachtten stopte hij en ging te voet verder. De agenten zetten vervolgens de achtervolging te voet verder en met de hulp van omstanders, die de vluchtrichting van de verdachte aangaven, kon de verdachte na enige tijd worden achterhaald en aangehouden.

Bij de fouillering bleek dat verdachte inderdaad de sleutel van de gestolen auto nog in zijn zak te hebben. Verder bleek dat zijn rijbewijs was ingevorderd en dat hij nog een boete van 1200 euro moest betalen. Als klap op de vuurpijl kwam het bericht dat de 26-jarige man in 2014 door een rechter in België tot een celstraf van 20 maanden was veroordeeld en die nog moet zitten.

bron: politie.nl | Categorie: diefstal


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Eijsden | 112 alarmeringen Eijsden | Goedkoop Tanken in Eijsden | Supermarkten in Eijsden | Weerbericht Eijsden