Doorbraak in onderzoek koffermoord

woensdag 2 september 2015

Maastricht / Aken - In samenwerking met de Duitse politie heeft het rechercheteam een 53-jarig man uit Aken aangehouden in het onderzoek naar de aangetroffen vrouw in de koffer. Daarnaast is er duidelijkheid over de identiteit van het slachtoffer, het betreft de echtgenote van de verdachte.

Naar aanleiding van onderzoek door een rechercheteams in Nederland en Duitsland kon in de nacht van dinsdag op woensdag de verdachte worden aangehouden. Eerder dinsdagavond deed de politie nog een oproep via het landelijke televisieprogramma Opsporing Verzocht en toonde beelden van kledingstukken en sieraden van de vrouw.

Verklaringen van getuigen en camerabeelden van de dumping van de koffer in de Maas op dinsdagavond rond 23.00 uur leidde het rechercheteam naar Duitsland. De politie in Aken formeerde een eigen onderzoeksteam, dat sinds afgelopen zondag in nauwe samenwerking met de Nederlandse collega’s met de zaak aan de slag ging. Intensief recherchewerk naar een woning in de Duitse stad Aken, waar Duitse agenten dinsdagavond een doorzoeking hielden. De bewoner werd later in de nacht aangehouden in Zuid-Duitsland. Hij zal de komende dagen worden gehoord over deze zaak.

Het onderzoeksteam wil de media en het publiek danken die massaal gehoor hebben gegeven aan de oproep om mee te speuren naar de identiteit van de vrouw. Verzoek is om de getoonde foto niet meer openbaar te publiceren.

Het Openbaar Ministerie in Aken heeft woensdag een persbericht vrijgegeven naar aanleiding van de aanhouding van de verdachte.

bron: politie.nl | Categorie: diversen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Eijsden | 112 alarmeringen Eijsden | Goedkoop Tanken in Eijsden | Supermarkten in Eijsden | Weerbericht Eijsden