Koffer in Maas aangetroffen met menselijk lichaam

zaterdag 29 augustus 2015

Maastricht - Naar aanleiding van een melding hebben brandweer en politie vrijdagavond een koffer uit de Maas gehaald. Nader onderzoek heeft uitgewezen dat er een menselijk lichaam in het koffer zit. Het betreft een soortgelijk koffer als dat dinsdagavond vanaf de Servaasbrug in het water verdween.

Het koffer is ter hoogte van de Borgharenweg door de brandweer uit het water gehaald. Het gaat vermoedelijk om het koffer dat volgens twee getuigen dinsdagavond vanaf de Servaasbrug in het water verdween. Aanvullend onderzoek moet daarover uitsluitsel geven en over de identiteit en de doodsoorzaak van het menselijk lichaam dat in het koffer zit. Er zal zorgvuldig (technisch) onderzoek worden verricht, waarna in de loop van komende week wellicht meer duidelijkheid is.

Dinsdagavond rond 23.00 uur liepen twee mannen over de Servaasbrug, toen een onbekende man met een groot koffer hen tegemoet kwam. Deze gooide vervolgens de koffer vanaf de brug in de Maas. De getuigen zijn vervolgens naar het politiebureau gegaan om dit vreemde voorval te melden. Agenten hebben een onderzoek ingesteld en de getuigen gehoord. In verband met de veiligheid van de duikers tijdens de nachtelijke uren en de voorbereiding op het onderzoek, is gekozen om pas woensdagmiddag te gaan duiken. Deze actie leverde geen resultaat op, waarna er op donderdag met behulp van een boot met sonarapparatuur is gezocht. Donderdagmiddag is na uitvoerig overleg besloten om de zoekactie naar het koffer te staken.

De politie wil nogmaals een nadrukkelijke oproep doen richting publiek dat tips of informatie heeft over de dumping van het koffer op dinsdagavond rond 23.00 uur. Mocht u informatie hebben die relevant kan zijn voor het onderzoek, dan verzoeken wij u om contact op te nemen met de politie via 0900 - 88 44 of geheel anoniem via 0800 - 7000.

bron: politie.nl | Categorie: diversen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Eijsden | 112 alarmeringen Eijsden | Goedkoop Tanken in Eijsden | Supermarkten in Eijsden | Weerbericht Eijsden