Onderzoek naar brandstichting in parkeergarage

vrijdag 30 oktober 2015

Maastricht - Bij een onderzoek naar een brand in een ondergrondse parkeergarage donderdagmiddag houdt de politie naar aanleiding van technisch onderzoek rekening met brandstichting. In de garage stonden goederen opgeslagen die vlam hebben gevat. Getuigen die informatie hebben worden verzocht zich bij de politie te melden.

Als gevolg van de brand is er sprake van roet- en rookschade aan diverse voertuigen die in de kelderruimte geparkeerd stonden. Een motor en enkele fietsen raakten zwaar beschadigd door de brand, die in een deel van de garage plaatsvond. Ook het gebouw heeft als gevolg van de brand en de bluswerkzaamheden schade opgelopen. De totale schade is nog niet bekend. De parkeergarage blijft ook voorlopig gesloten in verband met onderzoek door de politie en de verzekeringsmaatschappij. De recherche die de zaak in onderzoek heeft ziet geen verband met de recente autobranden in Maastricht.

Naar aanleiding van de brand in de parkeergarage is de politie na overleg met de brandweer donderdag gestart met een onderzoek naar de oorzaak. Vrijdagochtend hebben politiemedewerkers van de Forensisch Opsporing in de garage technisch onderzoek verricht. Daarnaast zijn er reeds diverse verklaringen van getuigen opgenomen door agenten. Getuigen die informatie hebben over de brand, kunnen zich melden bij de politie via 0900 – 88 44.

Donderdagmiddag rond 13.30 uur kregen de hulpdiensten melding van een brand in de ondergrondse parkeergarage aan de Schepelruwe. Vanwege de grote rookontwikkeling is de bovengelegen supermarkt door de politie ontruimd. In het appartementencomplex dat boven de parkeergarage is gebouwd werden vier personen uit voorzorg door ambulancepersoneel onderzocht. Een jonge baby is voor nader overgebracht naar het ziekenhuis. De brandweer gaf rond 15.00 uur het seinbrandmeester.

2015201052

bron: politie.nl | Categorie: diversen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Eijsden | 112 alarmeringen Eijsden | Goedkoop Tanken in Eijsden | Supermarkten in Eijsden | Weerbericht Eijsden