Politieoptreden bij ongeregeldheden MVV – Roda JC

vrijdag 26 mei 2017

Maastricht - De politie heeft donderdagavond bij de voetbalwedstrijd tussen MVV Maastricht en Roda JC Kerkrade zes aanhoudingen verricht voor mishandeling, bedreiging van een agent, het bezit van vuurwerk en niet voldoen aan het noodbevel.

Bij de toegangscontrole voor de wedstrijd werd bij een man zwaar vuurwerk aangetroffen. Het vuurwerk is in beslag genomen en de man is aangehouden. Hij is met een dagvaarding donderdagavond in vrijheid gesteld. Daarnaast werden na de wedstrijd twee mannen aangehouden voor mishandeling en een man voor het bedreigen van een politieagent. Twee andere mannen zijn aangehouden omdat zij gezichtsbedekking droegen, terwijl dit in strijd was met het afgekondigde noodbevel in het gebied.

 

In de rust van de wedstrijd wisten meerdere personen het veld te betreden en zorgden voor ongeregeldheden in het stadion.

Naar aanleiding hiervan zijn de politie en de beide clubs gestart met een onderzoek om te achterhalen wie hiervoor verantwoordelijk is. Voor het onderzoek worden onder andere camerabeelden opgevraagd. Daarnaast worden slachtoffers en getuigen opgeroepen om bij de politie melding en/of aangifte te doen.

bron: politie.nl | Categorie: diversen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Eijsden | 112 alarmeringen Eijsden | Goedkoop Tanken in Eijsden | Supermarkten in Eijsden | Weerbericht Eijsden