OM looft beloning uit in zaak autobranden

vrijdag 8 januari 2016

Maastricht - Het Openbaar Ministerie Limburg looft een beloning uit van maximaal € 5000,- in het onderzoek naar de autobranden in Maastricht.

Iemand die een tip heeft die leidt tot de aanhouding en/of vervolging van één of meer verdachten komt voor beloning in aanmerking. De hoogte van de beloning is afhankelijk van de bijdrage van de tip voor het onderzoek.

In Maastricht zijn sinds april 2015 meer dan 50 autobranden geweest waarbij sprake is van brandstichting. De politie is sindsdien bezig met het onderzoek. Zij heeft hierbij de hulp nodig van mensen in Maastricht om zo snel mogelijk de verdachten aan te kunnen houden.

Het Openbaar Ministerie, de gemeente Maastricht en de politie vragen de bewoners van Maastricht en mensen die in met name Oost Maastricht werken om goed op te letten. ’s Avonds laten veel mensen hun hond nog uit, komen terug van bezoek aan vrienden of rijden bijvoorbeeld voor het werk naar verschillende adressen in de buurt. Allemaal momenten waarop zij als extra paar ogen/oren in de wijk kunnen fungeren.

De politie weet dat veel mensen al extra alert zijn. Zo hebben buurtbewoners een buurtapp gemaakt waarmee bijzonderheden kunnen worden gedeeld. Ook zijn veel mensen aangemeld bij de speciale groep van Burgernet, waardoor zij ook ’s nachts kunnen worden geïnformeerd als er een autobrand is geweest. De politie hoopt dat door die oplettendheid informatie bij haar terecht komt zodat we samen kunnen zorgen voor een veiligere stad.

De politie onderneemt na iedere autobrand een aantal stappen. Zo vindt er buurtonderzoek plaats en wordt technisch onderzoek aan de auto verricht. In samenwerking met de gemeente Maastricht worden nu posters en flyers verspreid. Hierop staat informatie en wordt hulp gevraagd aan de mensen in Maastricht.

Informatie kan worden doorgegeven aan de politie via het landelijk telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief). U kunt ook mailen via autobranden-Maastricht@politie.nl. Wilt u informatie vertrouwelijk doorgeven dan kan dat via het Team Criminele Inlichtingen telefoonnummer 079-345999. Anoniem kan via Meld Misdaad Anoniem (M.) telefoonnummer 0800-7000.

bron: politie.nl | Categorie: drugs


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Eijsden | 112 alarmeringen Eijsden | Goedkoop Tanken in Eijsden | Supermarkten in Eijsden | Weerbericht Eijsden